Härlig blogg om renovering och heminredning

Inne på hemsidan bloggtoppen kan man finna en hel del intressanta bloggar som toppar listan på mest besökta. Man kan även själv söka på sidan via olika teman efter intressanta bloggar.

Jag tror att för att man ska lyckas men sin blogg ska man ha ett genomgående tema. Ha med många privata bilder. Ha en viss talang för att skriva och berätta delar ur sitt liv som lockar och intresserar läsarna.

Jag har funnit en blogg på bloggtoppen som jag gillar skarpt och det är http://blogg.helenashem.se/

I bloggen kan man följa renoveringen av en trebarnsmors gård och hennes stora inredningsintresse för det lantligt vita, det gamla nötta blandat med det nya. Bebis, tonåringar, livet på landet, höns. Före och efter bilder från renoveringen.

Hon som driver bloggen har lyckats väldigt bra med både bloggen, renoveringen och inredningen. Jag tycks inte vara den enda som tycker så då hon även fått vara med i olika hemmahos- och renoveringsrepotage i olika tidningar. Bland annat i Aftonbladet. Kolla gärna in hennes blogg om du gillar heminredning. Hon har speciellt fått till ett väldigt fint kök och badrum. Hon har även världens sötaste kattungar...

Här kommer ett reportage om hennes hem. Visst ser det vackert ut?







Jag tycker själv det är väldigt kul med inredning och renoveringsprojekt och älskar att titta på före och efter bilder rörande inredning och renoveringar. Älskar även den vita lantliga heminredningsstuket.

Jag skulle gärna vilja köpa ett äldre hus och renovera, fixa och dona och ordna till. Synd bara att man har begränsade tillgångar...Men men drömma kan man alltid...


Det finns godis med lågt GI



Godis är visst inte totalförbjudet bara för att man försöker äta mat med lågt GI.


Mörk choklad, och choklad som innehåller nötter har lågt GI.

Men man får ändå tänka på mängden eftersom choklad innehåller väldigt mycket fett.

Lösgodis och annat sockerrikt godis är förstås inte lika bra eftersom de har ett högt GI.

I listan nedan går det att läsa ut vad olika sorters godis har för GI.

Källa: www.paulun.com

Godis och sötsaker             
             GI 
     referens 
          vittbröd                 
GI referens               glukos
Chokladmousse
48
34           
 
Chokladpudding
62
44          
 
Dextrosol
146
106          
 
Gelégodis
112
78           
 
Halstabletter, hårda
100
70           
 
Japp, Mars och liknande
93
65           
 
Mjölkchoklad
61
43           
 
Mjölkchoklad sötad med maltitol
50
35            
 
M&M jordnöt
47
33            
 
Müsligodis
87
63           
 
Mörk bitter choklad (>60 % kakao)
31
22            
 
Nougat
46
32           
 
Nutella
46
33           
 
Raider
62
45           
 
Snickers
78
55          
 
Vit choklad
63
44           
 

 


I vinter blir det skidor

Har kommit på att i vinter skulle jag vilja börja med någon vintersport/aktivitet. Tycker det verkar så mysigt och roligt att åka iväg till någon vacker vinterstad någon vecka eller weekend under vintern. Bo i en mysig stuga med öppenspis och ha dagarna fulla med någon roligt vintersport. Gå på afterski.

Funderade lite på vilken vintersport som skulle passa mig och gick igenom olika vintersporter/-aktiviteter. Slalom eller Snowboard  Njaa  Skulle bli helt nybörjare på det och vill helst behålla mina båda ben.

Åkte en del långfärdsskidor när jag var yngre med min familj och vad jag minns tyckte jag det var jätte kul. Det ska även vara ganska bra motion så låter passande för mig när jag nu har inriktat mig på hälsa och motion.

Här kommer lite mer information om Långfärdsskidåkning taget från www.suntliv.nu




Längdskidåkning är en ovanligt sund motionsform, påpekar Artur Forsberg, idrottsfysiolog vid Idrottshögskolan i Stockholm.

- Längdskidåkning stärker konditionen och tränar mage, rygg, armar och ben. På så vis är det en väldigt "all-round" typ av motion.

Dessutom är det ett effektivt sätt att bränna kalorier på.

- Tack vare att man fördelar ansträngningen på så många olika muskelgrupper orkar man hålla igång länge, trots den höga energiomsättningen.

Den mjuka rörelsen, där armar och ben harmonierar, gör skaderisken minimal.

- Ska man ut och springa får man lätt ont i benen av alla stötar, men längdskidåkning på motionsnivå är i princip helt befriad från skador. Med utförsåkning är situationen en helt annan.

Stavgång ett alternativ
Längdskidor är, till skillnad från exempelvis en golfutrustning eller ett par nya slalomskidor, relativt billiga att införskaffa. De kräver inte heller mycket underhåll.


Pysslar du med någon vintersport? Vilken? Om inte skulle du vilja börja med någon?

På jakt efter träningsskor och ny vardagsrumslampa

Har idag varit runt och kikat i en massa affärer.

Dels har vi kikat efter en taklampa till vardagsrummet och träningsskor. Några inköp blev det dock inte förutom ny mössa och halsduk. Jag har dock fått större insikt i vad jag skulle vilja ha för träningskor och vardagsrumslampa.

Känns som jag har haft samma träningsskor hur länge som helst så det är verkligen dags för ett par nya.

De träningsskor som jag har fastnatt för är Nike Zoom Sister One+ Women's Training Shoe
Pris 1100 kr. Finns i Västerås på Team Sportia. Fast ej i min storlek just nu :-(



Någon riktig vardagsrumslampa har vi inte ännu fått till i nya lägenheten. Att hitta vardagsrumslampa är ganska svårt. Har lite svårt att se framför mig riktigt hur det blir hemma i mitt eget vardagsrum. Jag har dock hittat några lampor som jag eventuellt skulle kunna tänka mig. De fanns så klart hos en av mina favorit möbelaffärer MIO.



 


Taklampor hos Mio



Sixten är en av favoriterna



Inez är även ganska fin



Inez i vit är även fin.





Nyheten Boll kanske även kan vara något.



Vilken skulle du välja?


Vad har hänt med Joaquin Phoenix?

Before


 


After




En av mina favortiskådespelare är tvåfaldigt Oscarnominerade skådespelaren Joaquin Phoenix.

Han har varit med i de klassiska filmerna "To Die for" med Nicole Kidman och Matt Damon, "The Signs" med Mel Gibson, "Gladiator" med Russel Crow, "Ladder 49" med John Travolta samt "Walk the line" som Johny Cash.

Joaquin Phoenix har minst sagt en lång enastående meritlista i filmindustin. Personligen är min favoritfilm med Joaquin "Gladiatorn".

Senaste filmen och vad som nu sagts vara Joaquin Phoenix sista film är kärleksdramat "Two Lowers" där Joaquin Phoenix spelar mot Gwyneth paltrow.

Joaquin Phoenix gick ut i slutet av förra året med att han skulle sluta som skådespelare och byta karriär helt. Han meddelade att han skulle satsa istället på att bli rappare!! Hmm väldigt oväntat karriärbyte måste jag säga..

Sedan Joaquin gått ut med sitt karriärbyte har han uppträtt offentligt väldigt väldigt konstigt. Han har gått upp i vikt, har skitigt hår,  ser näst intill ut som en hemlös och verkar allmänt borta.

När Phoenix skulle göra reklam för senaste filmen "Two Lowers" hos David Letterman var det som han var väldigt påverkad och ofokuserad. Se Phoenix besök hos Letterman här.

Det finns även ett klipp där Phoenix gör sin rappdebut på en klubb och hamnar i slagsmål med någon ur publiken.
Se Phoenix rappklipp här.

Dock i ett annat klipp tyckte jag nästan det lät bra, Bra Rytmen i alla fall, Se det klippet här.
Fast han ramlar sedan av scenen under samma uppträdande. Se Phoenix ramla av scenen här

Sedan tiden Phoenix presenterat sitt nya karriärval har Casey Affleck, Ben Afflecks bror och även han skådepselare, synts med Phoenix med en videokamera och dokumenterat. Ryktet går att Casey gör en dokumentär om Joaquin och hans nya hiphopkarriär.

En del hävdar att Phoenix karriärval och konstiga beteende är ett stor skämt och att Cassey dokumenterar hela skådespeleriet för att det blir en dokumentär som visar hela skämtet.

Andra hävdar däremot att Phoenix är ärlig med karriärvalet och gått ned sig i alkohol och droger. 

Personligen hoppas jag att allt är ett skämt för det känns väldigt tråkigt om man inte får se Joaquin Phoenix med sin enorma talang i fler filmer.

Den 21 Oktober kommer  Joaquin Phoenix vara med i Ellen DeGeneres show. Enligt ett meddelande från Ellen själv på henne twitter ska det vara Joaquins enda intervju han gör. Kanske den intervjun kommer avslöja om allt de senaste som hänt Phoenix är ett skämt eller om det är ett seriöst karriärbyte. (Tillägg 24/10-09: Joaquins medverkan Ellen´s talkshow 21/10-09 ställdes in.)

Vad tror ni?? Är allt ett skämt eller har Phoenix blivit smått galen?

                                                                       


7 Skäl till att motionera


Hitta en ganska bra lista på varför man ska motionera.


1.Tio år yngre.

Tre timmars motion i veckan kan göra dig biologiskt hela tio år yngre, det har brittiska och amerikanska forskare sett i studier.


2. Gladare och piggare.

Visste du att träning är bättre än Prozac? Regelbunden motion ökar halten av signalsubstanserna dopamin och serotonin i hjärnan. Dopamin har en energihöjande effekt och serotonin stabiliserar humöret och risken att drabbas av depression minskar. Dessutom omvandlas serotonin till melatonin, kroppens eget sömnhormon, så på köpet får du bättre sömn.


3. Smartare.
Forskning har visat att vi faktiskt kan motionera oss till fler hjärnceller och öka hjärnans kapacitet. Fysisk träning ökar nybildningen av hjärnceller i vissa områden av hjärnan och framför allt i dem som styr minne och inlärning. Du blir smartare och dessutom minskar risken för demenssjukdomen alzheimer.


4. Friskare.
I samband med träning ökar mängden vita blodkroppar eller leukocyter i blodet. De ingår i kroppens immunförsvar och skyddar oss från infektionssjukdomar. Ju mer du tränar, desto bättre immunförsvar får du alltså och kanske slipper höstsnuvan.


5. Starkare.

Styrketräning men också konditionsträning som till exempel gympa eller löpning gör att du blir starkare i vardagen och orkar bära hem matkassarna. Belastningen stärker både muskler och skelett, viktigt inte minst för att förebygga benskörhet.


6. Bättre balans och reflexer.
Den som tränar minskar risken för att skada sig och att råka ut för fallolyckor.


7. Ökad fettförbränning.

Ju mer man tränar, desto mer ökar fettförbränningen. Medelhård träning i 45 till 60 minuter per dag gör att man inte går upp i vikt.


Källa: "Livskraft Din hälsa, kost & hormonbalans" av Helena Nyblom och gruppträningsinstruktör Hannah Runevall, Saga Motion
.



 


GI-Metoden

Jag har funderat ett tag på att börja med GI- metoden. 

Mitt livstema i höst har blivit hälsa och förändringar för att förbättra min hälsa.

Jag har sedan en tid tillbaka slutat röka. Imorgon blir det 6 veckor som rökfri :-)

Jag har även kommit igång med att träna igen och har tränat i 6 veckor nu 1-3 gånger i veckan.

Mina matvanor är tyvärr fortfarande inte de bästa. Just på helgerna känner jag att det blir väldigt onyttigt.
Det är nog inte så konstigt att vågen är plus minus noll när det blir, trots stora insatser i veckorna, frosseri på helgerna. Jag känner även att jag äter nog ganska ensidig kost. Blir ofta samma maträtter som lagas och äts i veckorna.

Jag funderar därav starkt på att prova GI-metoden som sägs vara bra för hälsan och för viktminskning.

Vad betyder egentligen GI? Hur fungerar det? Vad är meningen med GI-Metoden?

GI-metoden bygger på Glykemiskt Index, som är ett mått på hur snabbt kolydrater i ett visst födomämne bryts ner av kroppen. Ju högre GI desto snabbare bryts de ner och ju lägre desto långsammare. Du kan använda GI-kost / GI-metoden till att få en sundare kosthållning och gå ner i vikt.

För dig som snabbt vill vi komma i form med GI-metoden handlar det om följande tre punkter:

  • Ät livsmedel med lågt GI.
  • Undvik inte fett och protein då dessa i lagom mängder bidrar till en balanserad och långsammare ämnesomsättning.
  • Rör på dig emellanåt, gärna en rask promenad då och då.

Vad är GI?

Då du äter en bit mat kommer denna att omvandlas till energi av kroppen. De kolhydrater som din föda innehåller kommer att tas upp i mag-tarmkanalen och i levern omvandlas till glukos, även kallat blodsocker, för att sedan föras ut till cellerna via blodomloppet. Det finns många olika kolhydrater som olika lätt bryts ner av kroppen. GI, Glykemiskt Index, är ett mått på hur snabbt kolydrater i ett visst födomämne bryts ner av kroppen. Ju högre GI desto snabbare bryts de ner och ju lägre desto långsammare. I samband med att blodsockerhalten stiger så kommer kroppen att känna av detta och utsöndra insulin från bukspottskörteln. Insulin signalerar bl a till kroppens celler att ta upp blodsockret vilket gör att blodsockerhalten sjunker.

Så använder du GI

Om du äter "snabba" kolhydrater, d v s kolhydrater med högt GI, så kommer glukoshalten att stiga snabbt i blodet. Följden blir att mycket insulin utsöndras och blodsockret kommer då snabbt att sjunka till en låg nivå. Detta ger i sin tur upphov till hungerkänslor och ett "sug" efter mer mat. Överskottet av glukos i cellerna kommer dessutom att avsättas som fettvävnad. Du blir med andra ord fet.

Om du däremot äter "långsamma" kolhydrater, d v s kolhydrater med lågt GI kommer glukoshalten att stiga långsammare i blodet. Följden blir en jämnare utsöndring av insulin. Du kommer att känna dig mättare längre och känna ett minskat behov av att småäta.



RSS 2.0