Svaret på varför vissa blir så sjuka i Svininfluensan

I en artikel i Expressen går det att läsa att australiska forskare har funnit pusselbiten till varför vissa personer, tillsynes friska unga personer har blivit så sjuka i den nya influensan. Som det stått i en hel del tidningar har unga tillsynes friska personer hamnat i konstgjordalungor på grund av svåra lunginflammationer orsakade av den nya influensan.

En helt ny studie, som ännu inte publicerats, visar att gravida kvinnor som blev svårt sjuka av smittan hade låga nivåer av en speciell antikropp, IgG2.

Antikroppen bekämpar virus och hjälper också kroppen att svara på vaccin. Gravida som blev lindrigt sjuka hade inte så låga nivåer av antikroppen. Nästan alla som var så dåliga att de hamnade på intensiven hade brist på den aktuella antikroppen.

Anna Linde, influensaexpert vid Smittskyddsinstitutet, tycker resultaten är intressanta. Men hon är mer tveksam till om det verkligen är värt att testa och behandla alla som har brist på IgG2.
- Testet görs med ett enkelt blodprov, men det är dyrt och tar tid att analysera. Då är det bättre att vara uppmärksam på dem som haft flera lunginflammationer, vilket dessa personer lätt får.

Jag tycker att de borde gå ut mer med om man kan göra något själv för att påverka, öka denna viktiga anitkropp. Tycker även att de som vill eller i alla fall de som är i riskzonen, det vill säga är gravid eller har någon kronisk sjukdom borde få betala för att få ett sådant test som visar deras nivå av denna viktiga antikropp.

 


Dumma Virus och bakterier Kan de inte bara försvinna? Att vara sjuk vill nog alla slippa.


Röksugen idag

Idag kom ett enormt starkt röksug till mig i tåget på väg hem...

Satt och tänkte på va skönt imorgon är det fredag och den 25:e i månaden så lönen kommer då och sedan helt plötsligt kom tankarna in på vad skönt det skulle va med en coca cola och en cigarett efter jobbet imorgon....

När jag mindes känslan av hur det känns att stilla nikotinbegäret med en cigarett samtidigt som jag dricker cola kom tvångstankarna......"Jag måste ha en cigarett nu, annars dör jag!!" Typ så känns det när man får sånna starka röksugsattacker"

På måndag har jag varit utan cigaretter  i en månad. Cirka 1 veckan utan nikotinhjälpmedel. En hel månad utan ett enda bloss. Gått igenom sjukdomssymptom som yrsel, feber , svettningar och brännande hals beroende på nikotinmedel och abstinens. Och inte tala om magproblem som jag alltid får vid mina sluta röka tillfällen :-(

Jag tänkte på hur duktig  jag har varit och tvingade mig från att inte vända om till någon affär på vägen hem från tågstationen.

När jag får röksugs tvångstankar börjar en slags inre dialog. Låter kanske helt sjukt men det är så här det låter ungefär i mitt huvud.

-Nu måste jag bara röka!!!!!!!
-Nej, det måste jag inte alls. Det är bara beroendet som får mig att tro det.
-Men det känns så skönt med en paus, avslappnande och blandningen av coca cola och en cigarett är ju enastående.
-Men hallå sluta det är farligt. Jag vet att det gör mig sjukare än nödvändigt, Jag kan få cancer och en massa andra sjukdommar. Jag vill ju inte dö i förtid.
-Man kan dö av allt idag. Finns inga garantier. En bekant på arbete har nyligen dött helt plötsligt endast 50 år gammal o han rökte inte.
-Nej, man vet aldrig vad som kan hända men det man kan påverka själv positivt ska man väll göra för att öka chanserna till ett så långt och friskt liv som möjligt....






Känns som jag har en ond liten varelse och en god liten varelse som argumenterar
för och emot cigaretter när röksuget kryper i kroppen på mig.





Rökfri i över 3 veckor nu

Nu har jag vart rökfri i 3 veckor...

De senaste dagarna har jag även varit rökfri utan nikotinhjälpmedel..

Det har inte varit helt lätt.

Blev sjuk när det gått cirka 10 dagar. Fick feber liknande symptom, yrsel och brännande känsla i halsen.

Trodde det var halsfluss men på vårdcentralen hitta läkaren inga bakterier eller virus.

Läkaren trodde mina symptom berodde på antingen överdosering av nikotinhjälpmedel eller att själva symptomen var abstinens.

Hur som hellst slutade jag med nikotinplåster och nikotinsugtabletter. De sjukdomsliknande symptomen är nu borta. Så man ska nog vara försiktig med nikotinhjälpmedel så man inte tar för mycket så som jag antagligen råka göra. 


 


 

 


Hur läget är med rökningen

Har varit rökfri nu i en vecka och en dag :)

Suget finns kvar men jag försöker vara så envis som möjligt.

Är stolt över att jag har lyckats stå emot. Speciellt idag. Idag var en tuff måndag, som innehöll pms, stress och glömda nikotinsugtabletter.

Jag har slutat ganska många gånger tidigare men börjat igen när saker omkring inte gått så att säga i "medvind". Men jag lyckades idag trots stark "motvind" och det är jag glad för.

Några effekter som jag känner när jag nu inte har rökt på över 1 vecka.

* Luktsinnet blev bättre redan 1 dag efter sista ciggen. Kände exempelvis lukten av snickers i tåget när någon åt en bra bit bort.

* Smått ont i halsen. Inte ont som när man är sjuk/förkyld. Tror att det är flimmer håret som växer tillbaka.

* Känner mig lite piggare. Kan dock vara mina nya vitaminerna men ändå tror konditionen har påverkats.

* Stinker inte.

* Tappar inte koncentration och får inga tvångstankar på grund av röksug.


Om du har slutat rökt känner du några förändringar?



RSS 2.0