Bra inpackning för torrt hår

Efter jobbet så var jag på stan ett tag här hemma i Västerås. Köpte bland annat en behövlig inpackning; Joico K-PAK. Det ger en bra återfuktning till hår som har färgats och tonats mycket.



Hann med en tennis runda med min sambo nu på kvällen men attans vad jag är trött nu så dags att sussa nu. Godnatt!

Betala för toabesök på flyget

Hahaha jag måste bara dela med mig av denna nyhet jag  läste om. Lågprisflygbolaget Ryanair tänker börja ta betalt för toalettbesök på flyget. Företag tar till ganska drastiska åtgärder för att tjäna in extra pengar i dessa tider. Vilket är förståligt, Men detta är något utav de extrema metoderna, tycker jag. Då lär ju folk dricka mindre ombord flygplan om de vet att de måste betala 1 pund för att kissa så vinsten lär inte blir stor ämdå, Läs mer om Ryanairs planer på aftonbladet.


Skulle du resa med ett flygbolag som tar betalt för toabesök ombord planet?

Fyra härliga veckor väntar

Härligt i år får jag en möjlighet att vila upp mig lite i sommar. Fyra  härliga lediga veckor i Juli. Det är enbart 26 Februari men jag längtar redan. Förra året blev det en veckas semester eftersom jag började jobba förra året och det var fullt upp på jobbet hela sommaren. På en vecka hinner man inte återhämta sig så värst mycket men på fyra borde man hinna med en hel del.
 
Har ännu inga direkta planer inför semestern  men en resa till något härligt varmt land vore inte fel. Spanien eller Italien kanske....Fast vore härligt att bara sticka till Thailand en längre tid. Har aldrig varit i Thailand. Tror mest det beror på den långa flygresan. som krävs för att komma dit. Jag undviker helst att flyga. Det är tyvärr min fobi. Blir helt kallsvettig och får nästan hjärtklappning. Det är hemskt att känna så. Jag vet att chansen att något hemskt händer med flyget är väldig väldigt liten men ändå kan jag inte styra hur min kropp reagerar eller mina tankar i  flygplan.

Jag har trotsat min rädsla ett antal gånger och flygit ändå men då behöver jag vara rejält "res- och sol sugen".  Det längsta jag har flygit är ca 4,5 timmar till Turkiet. som inte är i närheten av den tid det tar till Thailand.  

Jag har även funderat lite på tågluffning i Europa om det kan vara något. Resa genom Frankrike,  Spanien och  Italien...hm Då slipper man flyget  och man får se mycket mer av olika länders landskap och miljöer..Det är långt kvar ännu till semstern så hinner fundera ett tag till. 
 
Några mål innan semestern är i alla fall att komma iform.  Fortsätta med träning och bra kost. Det är 5 månader till semestern så det borde funka. Igår promenerade jag och idag jympade ja så om jag bara fortsätter så kan det gå.

Ett annat mål jag har är att jag ska äga en diigital systemkamera till sommaren så jag kan ta en massa fotografier under semestern.

Avslutar detta blogginlägg med några vackra platser som får mig och kanske även dig att längta ännu mer till sommaren och semestern..








Vart vill du resa i sommar?

Bröllopsklänning till Vickan

Igår förlovade sig Daniel och Victoria och ett svenskt kungligt bröllop går av stapeln år 2010. Är glad för deras skull och hoppas de får ett underbart bröllop och ett lyckligt äktenskap. Var lite på tiden att de förlovade sig så de kan få bete sig som ett riktigt par. Kul att Daniel accepteras trots att han inte är född med "guldsked i mun".




De kommer nog att bli ett väldigt vackert brudpar. Spännande och se hur Vickans klänning kommer att se ut. Här är några vackra bröllopsklänningar som tips inför den stora dagen.

Prinsesstema.


Klassisk look
 

Somrigt och fräscht






MIn favoriter är de här två sista

.



 Vilken är din favorit?

Träning träning och viktpendling

Har kommit igång igen med min träning efter ett långt uppehåll. Det är altid så tungt och motigt att börja träna efter ett uppehåll. När hela kroppen värker av träningsvärk funderar man varför man utsätter sin kropp för sånt plågeri. Men sen när man kommit igång och trots att det är tungt, släpat sig till träningen så lättar det efter ett tag och man går till träningen av ren rutin. 

Det gäller att inte tänka så mycket utan att ha fasta rutiner och bara ta sig till träningen. Väl på plats brukar det gå av bara farten men det svåra är att få sig själv att gå regelbundet fastän soffan och TV.n kan locka mycket mer än ett träningspass.  

Igår tog jag mig ganska motigt till jympan då jag var väldigt öm om mitt knä. Klumpig som jag är lyckades jag göra en vurpa på en isfläck och slå knä i marken utanför tunnelbanestationen vid mitt arbete på morgonen. Typiskt. Men känns bra nu. Var inte så allvarligt, mest pinsamt.

Idag lyckades jag  även ta mig till jympan. "Stolt" Känns riktigt bra. Få se om jag går imorgon med eller tar en lång promenad. Hoppas bara träningen ger resultat snart. Mitt tålamod är inte det bästa alltid. Vill ha resultat typ NU.

MIn plan är att försöka träna jympa 4 ggr i veckan och komplettera med promenader. Och om kanske 1 månad även börja simma. Måste först kunna komma i min bikini haha

Varje gång jag börjar med träningen blir jag så arg på mig själv och tänker varför gjorde jag så här igen. Jag är nämligen expert på att pendla upp och ner i vikt och träna i perioder. Känns som min kropp har varit i alla storlekar och former´. Smal, normal, extremtsmal, mullig och tjock.

Brukar vara så att jag tränar ner mig och blir ganska smal och sen slutar jag med träningen och släpper på nyttigheterna och äter typ mängder godis och ersätter vatten med Cola typ. Inte så konstigt att man får tillbaka hullet då.
Men men någon gång måste jag ju lära mig att inte göra så, hoppas jag.



Här är jag under en av mina smala perioder. Här var jag nog nästan för smal då benen  nästan sticker ut ur mig.
Eller??

Gratiserbjudande! Få presentkort eller 5000 kr

Gratismakeup 
Samla ihop poäng och få presentkort från Kicks, Åhlens eller H&M
Bli medlem nummer 200 000 och få 5000 kr att handla för i valfri butik.


Söndagens aktiviteter

Söndagar kan vara ganska så sköna i och med att det känns som det är den dagen i veckan man rättfärdigt kan vara lat och göra så lite som möjligt utan att behöva ha dåligt samvete.

Idag har jag inte gjort så mycket utan mest slö surfat. Jag och min sambo hyrde en film. En blueray film och testade blueray funktionen i vårt PS3. VIlken otroligt klar bild det blir, en klar förbättring än det man är van vid.

Filmen vi såg hette "In the name of the king" med "The transporter" stjärnan Jason Statthman. Var nog inte världens bästa film men ändå rätt underhållande och sevärd en söndagseftermiddag..




En annan sak jag och min sambo gjorde idag var att åka en bit utanför Västerås för att kolla in var exakt ett hus finns som är till salu och finns ute på hemnet.  Men tyvärr på grund av ett enormt snöväder och många smala krokiga vägar hittade vi aldrig det :-( ...haha kändes lite dumt....

Jag gjorde misstaget att gå in och kika i min arbetsmail och såg hur många mail jag måste ta tag i imorgon  :-( usch då kom verkligen måndagsångesten.....önskar att helgen varade längre....

Låtar i min Ipod

Några låtar som finns i min Ipod just nu...

The Killers - Human

Darin ft. Kat DeLuna - Breathing your love

Duffy - Warick Avenue



Är det någon låt du tycker om att lyssna på just nu?

Förhandsvisning av Män som hatar kvinnor

Var i onsdags på förhandsvisning av filmen "Män som hatar kvinnor" på SF biograf Park i Stockholm. Har inte läst Stig Larsons böcker så hade inte några speciellt höga förväntningar. Tror det är lätt att om man läser böcker och ser dem sen på film blir man besviken. Jag tyckte filmen var spännande. Det var duktiga skådespelare. Tyckte speciellt Noomi Rapace var duktig. Filmen var dock lite väl magstark för min smak. För mycket våld och starka sexuella bilder.



Hade en jätte trevlig kväll med en Väninna som det var en tag sen som jag träffade. Vi åt först i Sturegallerian sedan så gick vi till en bar bredvid Park en liten stund innan filmen började. Trivs väldigt bra med utelivet i Stockholm. Betydligt fler lite finare ställen att gå på än här i Västerås där det typ finns 1 ställe där alla går om och om igen på.

Om du fick ändra på något i staden du bor i, Vad skulle du ändra på då?

Upplevelser

Var inne och kika på olika upplevelser som man kan ge bort som present eller bara uppleva för skojs skull!

Finns så mycket jag skulle vilja uppleva...

Några av mina favoriter av utbudet är:

Åktur med supersportbil


Dykning


Glasblåsning



Hundspann weekend



Snöskoter


Och sist men inte minst skulle jag vilja gå på Chokladprovning :-)



Någonting som verka extra speciellt och lite komiskt är att man kan prova på livet som actionman för en dag.
Hoppas någon form av försäkring ingår då :-)





Vilken / vilka upplevelser skulle ni vilja prova på??

Personliga Smycken

Fann jätte gulliga smycken som man kan namnge...Perfekt som personlig present eller kärleksgåva tycker jag...




 

De finns hos Amanda Egilson By hand and heart




 


Vackra vinterland

Just nu snöar det ute och tycker det är väldigt vackert med ett tjockt lager av snö.......


Jag föredrar dock sommar och sol men under vintern får det gärna se ut så här hela tiden....Och ingen blöt snö eller slask får det vara...

Jag har blivit vuxen

Jag har insett att jag blivit vuxen. 25 år blev jag i somras. Det känns även i mig att jag har mognat och fått en viss trygghet i mig själv. Känns som att jag känner sig själv mycket bättre på något sätt än tidigare och vet mer hur jag vill och inte vill ha det. Hur jag vill vara och leva. Har någon speciell händelse eller ålder fått dig att känna dig vuxen? 

Kommer ihåg hur jag längtade när jag var i tonåren om att bli äldre men nu så vill man bara stanna till på något sätt. Jag kan gärna vara 25 resten av livet känns det som. Tiden går så snabbt.  Nuu när man är över 20 springer tiden iväg.


Tankar om villa, barn och bröllop har under året kommit oftare och oftare. Vet inte riktigt men känns lite som  den biologiska klockan har börjat ticka allt snabbare..

Surfade runt och fann den här vackra bilden på ett brudpar som gift sig i iskyrkan i Jukkasjärvi.




Så otroligt vackert.....
Jag skulle gärna vilja gifta mig där men vet inte riktigt om man står ut att gifta sig i kyla. -5 grader är det på ICEHOTEL så jag antar det är likadant i iskyrkan..Brr...En annan sak är också det att det kan bli lite krångligt om man vill ha bröllopsfest
och många bor långt ifrån Jukkkasjärvi. Men man skulle kunna göra en liten avstickare som många som gifter sig i Las Vegas. Gifta sig med några nära ur familjen och sedan på annan ort ha bröllopsfest efteråt.


Kolla gärna in ICEHOTEL

Vad har ni för drömbröllop?Hur skulle ni vilja gifta er? Eller hur var erat bröllop?

 


Drömmen om Nikon

Jag vill ha en Digital systemkamera. Om jag fick välja ny yrkesinriktning väljer jag nog att bli fotograf.
Dock är det väldig tuff konkurrens så nöjer mig nog att bli "Hobbyfotograf" för stunden.

Jag har alltid tyckt om att fotografera. Det vill säga fånga ögonblick, fånga och/eller framhäva skönheten hos olika personer och miljöer.

Tycker även att fotografering kan ses som konst i vissa avseenden. Man kan föreviga och förmedla speciella känslor, miljöer och oförglömliga ögonblick.

Jag har siktat in mig på att skaffa på något sätt i år 2009 en Digital systemkamera. Fundera lite på vilken av Nikon D90 och Nikon D60 som skulle passa bäst?! Någon som vet?



Lite Fotografihistoria:

Fotografiets historia börjar redan på 1000- e.Kr. när principen för camera obscura (mörkt rum) och ritkameror typ camera lucida beskrivs som olika metoder för att ersätta handens verk med självtecknande ritpapper. Själva tekniken utvecklades dock inte förrän på 1500-talet. Med optikens framsteg kunde efterhand allt ljusstarkare bilder projiceras. Det återstående problemet var att göra bilden varaktig.

De äldsta bevarade fotografierna är tagna omkring 1826 av Joseph Nicéphore Niépce och var resultatet av många års experiment. Niépce började i likhet med flera andra personer framställa icke varaktiga bilder redan på 1780-talet och 1790-talet. Daguerreotypin, som bygger på Niépces och den senare kompanjonens Daguerre arbeten, var det första systemet som användes i någon större skala. Under 1800-talet skedde sedan många stora tekniska landvinningar, bland annat möjligheten att göra flera kopior från samma plåt, George Eastman och hans företag Kodaks kameror för allmänheten och stereofotografiet (som bland annat används i 3D-bilder idag).

1900-talets största innovationer var nog småbildskameran och 35 mm-filmen med beteckningen 135, samt den digitala fotografin. I dag kan vi indela kamerorna i följande klasser småbildskameror (som tenderar att bli digital), mellanformatskameror och storformatskameror. Andra klasser såsom lådkameran och bälgkameran är kraftigt marginaliserade eller har gått till fotohistorien.

Redan tidigt i fotografihistorien utvecklades tekniker för att manipulera fotografier, både direkt framför kameran (som i fallet med Cottingleyälvorna, 1917-1920, som lurade Sir Arthur Conan Doyle), eller med dubbelexponering, eller under framkallningen. I diktaturer har det till exempel blivit vanligt att redigera bort obekväma människor från i övrigt godkända fotografier.
Några fotografier kan sägas ha förändrat världshistorien, bland annat bilder på vietnameser på väg att avrättas under Vietnamkriget.


Längesen sist...


Oj oj vad tiden går fort...

Nästan 9 månader sen jag bloggade. Lovar, så länge ska det inte ta för mig igen att få till ett inlägg.

En del har hänt sedan sista blogginlägget..

Efter att ha bott 6 månader på Ekerö i Sthlm flyttade vi tillbaka till Västerås.
Borta bra hemma bäst som man brukar säga.

Det kändes inte riktigt rätt för mig och min sambo där. Det var väldigt fint men långtfrån nära och kära. Tro det eller ej men det tog nästan lika lång tid. Och det var till och med krångligare för mig att ta mig till jobbet som från Västerås.
Först åkte jag buss 15 -20 minuter till Brommaplan och tog T-banan till T-Centralen ca 30 min och bytte tåg. Oftast  var det väldigt ont om platser på både buss och T-banetåg. Vill helst inte hylla SJ som även kan krångla men SJ ligger i lä jämfört med de trassel som kan uppstå för SL i rusningstrafik....
Inget ont om Sthlm eller så..Finns många fördelar som nackdelar att bo där.

Fördelar
*Staden sover aldrig, Finns alltid nått att göra, alltid någon affär öppen.
*Större utbud av affärer, varor, uteställen och andra nöjen
*Fler människor. Man kan klä sig hur man vill vara som man vill utan att någon bryr sig.
*Fler arbetsmöjligheter finns.
*Får bo i Världens Vackraste huvudstad


Nackdelar
*Väldigt stressfullt i perioder.
*Svår trängsel överallt under vissa tider.
*Man kan stöta på väldigt udda och knäppa figurer.
*Hög brottslighet
*Höga priser för boende och matvaror

Vad tycker ni? Har ni någon eller några synpunkter att tillägga rörande för- och nackdelar med att bo i Stockholm?

RSS 2.0