Hemsk miljö för djur på gårdar







I två år har Djurrättsalliansen dokumenterat missförhållanden på ett hundratal grisfarmer i Sverige. 90 av dem har nu också polisanmälts av aktivisterna.

 

 

Det värsta var grisarna i total apati. De som inte ens försökte böka i betonggolvet längre utan bara stirrade in i väggen, har en av aktivisterna uttalat sig. 

När skandalen briserade i går morse publicerades skräckbilder från en gård utanför Flen. Den ägs av Lars Hultström, ordförande i Swedish meats samt styrelseledamot i LRF och Scan.

Bilderna visar skadade och smutsiga djur i trånga boxar. Det finns ingen halm på golvet. Däremot en död gris som de andra grisarna tuggar på. Fy fasiken vad hemskt.

Djurrättsalliansen tog sig in på gårdarna utan ägarnas vetskap, oftast sena kvällar och tidiga morgnar. Missförhållandena har protokollförts, fotats och filmats. Aktivisterna har burit skyddsdräkter, munskydd och handskar.

  På 40 procent av gårdarna hittades döda djur, även inne i boxarna.

  På 55 procent av gårdarna konstaterades beteendestörningar som gallerbitning och kannibalism.

  På 84 procent av gårdarna fanns sjuka djur: halta, hostande, svaga och eller med förlamade ben.


Läs mer på www.ettlivsomgris.se

Jag tycker personligen det är hemskt att djur behandlas så hemskt, det borde finnas fler starkare lagar om djursrättigheter och fler starkare kontroller av hur djur behandlas på gårdar. Detta visar ju tydligt att det är stora brister i dessa saker. Vad tycker du?

Jag börjar åter igen fundera på att bli vegetarian.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0