Det finns godis med lågt GI
Godis är visst inte totalförbjudet bara för att man försöker äta mat med lågt GI.
Mörk choklad, och choklad som innehåller nötter har lågt GI.
Men man får ändå tänka på mängden eftersom choklad innehåller väldigt mycket fett.
Lösgodis och annat sockerrikt godis är förstås inte lika bra eftersom de har ett högt GI.
I listan nedan går det att läsa ut vad olika sorters godis har för GI.
Källa: www.paulun.com
Godis och sötsaker |
GI
referens vittbröd |
GI referens glukos
|
|
Chokladmousse |
48
|
34
|
|
Chokladpudding |
62
|
44
|
|
Dextrosol |
146
|
106
|
|
Gelégodis |
112
|
78
|
|
Halstabletter, hårda |
100
|
70
|
|
Japp, Mars och liknande |
93
|
65
|
|
Mjölkchoklad |
61
|
43
|
|
Mjölkchoklad sötad med maltitol |
50
|
35
|
|
M&M jordnöt |
47
|
33
|
|
Müsligodis |
87
|
63
|
|
Mörk bitter choklad (>60 % kakao) |
31
|
22
|
|
Nougat |
46
|
32
|
|
Nutella |
46
|
33
|
|
Raider |
62
|
45
|
|
Snickers |
78
|
55
|
|
Vit choklad |
63
|
44
|
Kommentarer
Trackback